Εγκατάσταση του WordPress – Βήματα

1. Μπαίνουμε στην διεύθυνση wordpress.org και κατεβάζουμε τα αρχεία του WordPress από τον σχετικό σύνδεσμο. Προσέχουμε να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση.

2. Συνδεόμαστε στο /Cpanel πηγαίνουμε στο FileManager και ανεβάζουμε μέσα στον φάκελο μας τα αρχεία του WordPress. Τα αποσυμπιέζουμε και τα μετακινούμε όλα ένα επίπεδο επάνω με σκοπό να μην υπάρχει στο URL μας ο φάκελος /wordpress.

3. Επιστρέφουμε στο /Cpanel και αυτήν την φορά επιλέγουμε DataBases εκεί πρέπει να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων, έναν χρήστη και να συνδέσουμε αυτόν τον χρήστη με την βάση.

4. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε στην ιστοσελίδα μας. Πατάμε το URL μας και βλέπουμε το πρώτο βήμα της εγκατάστασης του WordPress. Μας προετοιμάζει ότι θα χρειαστούμε μια βάση δεδομένων. Στο επόμενο βήμα μας ζητάει τα στοιχεία αυτά της βάσης μας. Προσέχουμε να βάλουμε ένα πρόθεμα διαφορετικό από wp_ με σκοπό να μην είναι γνωστό. Στο τρίτο βήμα μας ζητάει τα στοιχεία τις ιστοσελίδας μας. Σε αυτό το βήμα πρέπει να προσέξουμε να βάλουμε ένα σωστό Email, έναν δύσκολο κωδικό που να τον θυμόμαστε και να προσέξουμε την τελευταία επιλογή που λέει για τις μηχανές αναζήτησης να μην είναι επιλεγμένη.